Kempentech 2019

Kempentech 2019

Samenwerking op KempenTech door Willems Baling en Van den Hout Metaal. Een logische combinatie.

apr 30, 2019 | Techniek


Van tekening tot machine!

Na de succesvolle samenwerking van vorig jaar, hebben Willems Baling en Van den Hout Metaal besloten ook dit jaar weer een gezamenlijke stand te bemannen op KempenTech.

De Kempische industrie ontwikkelt zich sterk. En dat is niet alleen doordat de Kempen steeds slimmer omgaat met productietechnologieën in de maakindustrie maar vooral ook omdat de bedrijven in de Kempen met elkaar werken, om tot het beste resultaat te komen.

Trouwe samenwerking
Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking tussen Willems Baling en Van den Hout Metaal.
Willems Baling maakt hoogwaardige machines en machinelijnen die wereldwijd verkocht worden. Dat vraagt om een zeer hoogwaardige kennis. De productie van halffabricaten, onder andere de frames van de machines, besteedt Willems Baling uit aan Van den Hout Metaal. Enerzijds omdat Willems Baling graag met bedrijven in de Kempen samenwerkt maar anderzijds ook omdat Van den Hout Metaal de kwaliteit levert die Willems Baling wil hebben in haar producten.

Deze samenwerking bestaat al sinds 2001. In 2006 kocht Van den Hout Metaal het toenmalige pand van Willems Baling in Reusel over. Willems Baling vertrok naar Bladel. De bedrijven hebben zich doorontwikkeld op basis van hoogwaardige technologie en productiemethoden.
Willems Baling, waar zo’n zestig mensen werkzaam zijn, ontwikkelt, tekent en produceert de machines zelf. Machines met een hoogwaardige kwaliteit en veel techniek daarin. De mensen die bij Willems Baling werken, worden dan ook dagelijks uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

Met de tekening op tafel
Met de tekening van een nieuwe machine in de hand gaat Willems Baling met Van den Hout Metaal om tafel. Omdat ze elkaars taal spreken en elkaar al zo goed kennen, verloopt de samenwerking goed en werken ze naar de best mogelijke oplossingen. Van den Hout Metaal, waar twaalf gedreven mensen werken, is een bedrijf met korte lijnen. De lassers en constructie/bankwerkers krijgen een tekening en gaan daar zelf mee aan de slag. Elke dag is daardoor weer anders. Dat Van den Hout Metaal zich goed doorontwikkeld is te zien aan de methode die zij hebben ontwikkeld om schroefbladen te produceren.

Bijzondere klik
Als er een nieuwe machine gereed is, wordt het team van Van den Hout Metaal uitgenodigd bij Willems Baling om de machine te bekijken. Dan kunnen ze zelf met trots zien waar zij aan meegewerkt hebben en hoe de machine er uiteindelijk uit ziet! Daaruit blijkt wel de bijzondere klik tussen de bedrijven.

Mede door de succesvolle samenwerking zullen Willems Baling en Van den Hout Metaal gezamenlijk een stand bemannen op Kempen Tech. Daar kun je zien hoe mooi techniek is. Ook zijn beide bedrijven altijd op zoek naar enthousiaste en leergierig personeel!

DATUM
30 april 2019